Bakgrund

2004 – 2006
Gruppen anordnar träning för elever i Fittjaskolan, arrangerar seminarium, läger och ”pröva på” i Botkyrka.

2005
Mestre Valmir och två trettonåriga elever, Yuca och Adjaie från FICA (Fundacao Internacional Capoeira Angola) i Salvador, Brasilien, besökte Sverige hösten 2005. De turnerade på skolor och fritidsgårdar i Botkyrka för att introducera capoeira och berätta om de svåra levnadsförhållandena bland unga i Massaranduba.

2006 – 2008
Gruppen fortsätter sitt arbete med capoeira i Blackeberg och bjuder Mestre Cobra Mansa till Stockholm för att tillsammans med eleverna uppträda, undervisa i och berätta om Kilombo Tenondé – ett gränslöst jämställdhetsprojekt, under en välbesökt sportlovsvecka på Etnografiska Museet.

2008
Verksamheten kring capoeira har fått ett genuint fäste i Tensta. Genom samarbete med Kulturskolan, fältassistenter, Hjulsta skola, Tensta Gymnasium, Idrottslyftet, Tensta Community Center, Blå Huset och andra organisationer har föreningen intensivt arbetat för att etablera capoeira som ett verktyg för integration och social utveckling i stadsdelen.

2009
Gruppen tränar flera gånger i veckan på olika platser i Tensta och tar emot Aloan, en ung capoeirist från Massaranduba under våren. På sportlovet deltar han och andra artister i föreningens nätverk i en Sportlovsfestival på Tensta Träff arrangerad av ungdomarna själva. Aloan är, trots sin unga ålder, en mycket god ledare/pedagog och har fungerat som förebild för flera av deltagande ungdomar. På Hjulsta skola erbjuds eleverna numer studier kring capoeira som Elevens Val i årskurs åtta.